Monthly Archives: April 2018

En statusrapport

Der er gået lang tid siden jeg sidst har skrevet noget omkring mit store broderiprojekt, fordi jeg har fået syet ganske få sting på projektet den seneste tid.

I øjeblikket er IUPAC ( international union of pure and applied chemistry ) igang med en arbejdsgruppe, der skal finde en anbefaling angående placeringen af Sc og Y. Projektets hjemmeside er her. Så deres anbefaling venter jeg spændt på og regner med at følge den.

En af fordelene ved at det er et hobbyprojekt uden reel deadline, er at jeg arbejder på det af ren lyst og ikke fordi der et et pres udefra. I den seneste tid har der været andet i mit liv, som har fyldt meget og andre hobby-projekter som havde en relevant deadline iforhold til hvad der skete i mit liv. Så dette projekt har været på pause, og ligger nu og venter til jeg har lyst ( og overskud ) til at kaste mig over det igen. Jeg glæder mig til at den tid kommer, selvom jeg ikke ved hvornår det bliver. For det skal være lysten der driver værket, når det gælder en hobby.

Om jeg så levede tyve hele liv, ville jeg ikke have tid til at lave alle de projekter jeg får ideer til, og det er noget jeg er ved at lære. Så dem jeg går igang med skal skal være de få virkelig gode, hvor processen også er sjov – også selvom man tager lange pauser ind imellem. Heldigvis føler jeg stadig at dette projekt med det periodiske system er en af disse.

A short update

Long time has past since I have written about my project. This is because very few stitches have been made on it since last time.

At the moment IUPAC ( international union of pure and applied chemistry ) have a project regarding the placement of Sc and Y. The webpage can be found here.  So I am waiting for their result, so I can adjust my table.

One of the good things with a hobby project without any real deadline, is that it is driven by joy and lack any pressure from other people than myself. In the recent past other things have been in focus and other hobby projects with a relevant deadline have been of higher priority in my life. Therefore this project have been on hold and are waiting for the time when I feel in the mood (and have the time for it) again. I look forward to the time when it comes, even when I do not know the timing. A hobby should be a pleasure to do.

Even if I lived twenty full lifes, I would not have the time to make all the ideas in my head a reality and that is something I am learning. So the few I choose should be the ones which are really good and where the proces i fun. Luckily  I still feel this periodic table project is one of these.