Det endelige design og francium

Mens jeg har broderet det første grundstof i mit periodiske system, er mønsteret og designet blevet justeret og finpudset. Hvilke typer af sting og hvilken tråd der skulle bruges hvor, blev endelig fastlagt. Det endte med kædesting, stikkesting og sting med anden tråd snoet om, som mit grundlag. Jeg er gået væk fra ideen om, at hver grundstof skal have en form for signatur “specialsting” – at finde over 100 forskellige slags, som ville passe i størrelse og passe sammen i hovedgrupperne, virkede som et stort projekt. Endelig syntes min forlovede, at det ville virke alt for rodet. Istedet fulgte jeg hans råd om at angive grundstoffets fase ved standard temperatur og tryk symbolsk med tre forskellige sting afhængigt af om det var fast, flydende eller gas.

De første spæde sting:orbitalerne - the orbitals

Jeg valgte at bruge perler i størrelsen 9/0 til elektronerne istedet for franske knuder. Der var flere årsager til dette valg, den ene var, at stoffet er en smule gennemsigtigt(så trådene bag kan ses mellem knuderne), den anden var mit ønske om lidt mere variation i teksturen og udseendet.

Perler og tråd dertil:perlerne - the pearls

Oprindeligt ville jeg sy en perle på, for hver enkelt elektron i orbitalemarkeringerne – hvilket jeg da også gjorde, men resultatet blev lidt for klumpet.for mange perler - too many pearls

Efter at have spurt hvad et par stykker syntes, pillede jeg disse mange perler af igen og syede en mørk perle i de orbitalemarkeringer, hvor orbitalen var helt fyldt, og så lyse perler for hver af valenselektronerne(som for francium kun var en enkelt)

 Francium – helt færdig:Francium

Francium vinklet - angled

Det jeg har valgt at illustrere i dette periodiske system er følgende:

  • Det fulde latinske navn er skrevet med stikkesting i silketråden.
  • Forkortelsen med sting i hørtråden, med silketråden snoet om.
  • Faseangivelsen (for francium fast form) med silketråden.
  • Skalopdelingen med kødesting, hvor orbitalerne hver er et kædesting i hørtråden.
  • Grundstofnummeret i stikkesting med silketråden.
  • Radioaktivitetssymbolet med hørtråden.
  • En mørk perle angiver en fyldt orbital.
  • En lys perle angiver en valenselektron i den orbital.

Efter at have broderet francium, rentegnede jeg mit mønster, med francium som eksemplet der tages udgangspunkt i.
En pdf-version af mit grundmønster med francium kan hentes her.

Mit mønster i billedform:periodic_system _core_pattern_and_francium

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*