Hydrogen og alkalimetallerne

Hydrogen og alkalimetallerne danner den første hovedgruppe – og denne har jeg nu broderet færdig.

Det tydeligste slægtskab mellem dem, når man ser på et periodisk system, er at de alle kun har en valenselektron, så i mit periodiske system kun en lys perle.

Jeg startede med a brodere det som var med hørtråden, derefter tilføjede jeg perlerne og til sidst silken.

HørtrådHør

 

hør og perler

Hørtråd og perler

 

hør perler og slike

Helt færdig række

 

Da jeg gerne ville brodere deres fulde latinske navne bruge jeg lidt tid på at finde en samlet oversigt. Jeg kunne godt finde deres latinske navne under opslag (sammen med en masse andre informationer) ved hvert enkelt grundstof, men en samlet oversigt er lettere når man brodere. Mens jeg ledte efter dette fandt jeg denne underholdende hjemmeside som fokusere på navngivningen af grundstoffer istedet for de fysiske egenskaber, for dem kan man jo finde mange andre steder. (Denne hjemmeside havde også en oversigt over grundstoffernes latinske navne.

Den er et besøg værd og hedder:  Elementymology and Elements multidict

 

Mens jeg broderede har jeg lavet et par småændringer af de små bogstaver, jeg har dog ikke ændret min “designoversigt” endnu da jeg ikke har været igennem alle bogstaverne endnu – og der er sikkert et par stykker til hvor jeg lave bitte små ændringer.Men jeg følger det overordnede design og er stadig tilfreds med mit ensformige farvevalg.

Hydrogen var min første mulighed for at brodere symbolet for gasfase (ved standard temp. og tryk), de andre i denne hovedgruppe er faste ved disse forhold.

Nogle nærmere billeder af første hovedgruppe, bortset fra francium følger her. Jeg er  ikke den bedste fotograf, men det må I bære over med.

 

Hygdrogenium

Lithium

Natrium

Kalium

Rubidium

Caesium

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*